Talvirenkaat – Miksi tarvitsen niitä?

5Renkaat ovat autosi tärkein turvavaruste ja niiden merkitys lisääntyy talviolosuhteissa. Rengasteknologia on kehittynyt runsaasti ja talvirenkaat, kuten Nordman 5 -ja hakkapeliitta 8 -mallin renkaat ovat lumella ja jäällä parempia kuin koskaan. Uudet pinnoiteyhdisteet pysyvät pehmeinä ja joustavina kylmimmissäkin olosuhteissa. Lisäksi kuviointisuunnittelu on kehittynyt huomattavasti. Tämä kasvattaa merkittävästi renkaiden pitoa talviolosuhteissa ajettaessa.

Pitoa syntyy sen mukaan, miten hyvin renkaat pureutuvat tiehen. Hyvä pito on tärkeää vakauden, ohjattavuuden ja jarrutuksen kannalta. Jos käytät kahta erilaista rengastyyppiä, ajoneuvosi ei toimi suunnitellulla tavalla. Talvirenkailla on etulyöntiasema lumella ja sohjossa kitka- ja tavallisiin renkaisiin verrattuna. Parhaan mahdollisen pidon ja hallittavuuden saavuttamiseksi on syytä asentaa kaikki neljä talvirengasta.

Kaikkien renkaiden vaihtaminen talvirenkaisiin takaa parhaan mahdollisen pidon, vakauden ja jarrutuskyvyn missä sääolosuhteissa ja millä alustalla tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *